Koulutus

Ultrakevytlentäjän koulutus

Tule tutustumaan kevytilmailuun. Järjestämme ultrakevytlentämisen esittelykursseja tarpeen mukaan. Esittelykurssiin kuuluu hieman teoriaa ja puolen tunnin lento opettajan kanssa, jolloin oppilas pääsee itse ohjaamaan lentokonetta. Esittelykurssi soveltuu kaikille ilmailusta kiinnostuneille 16 vuotta täyttäneille. Esittelykursseja järjestetään myös yrityksille, kaveriporukoille, seuroille jne. Esittelykurssin hinta on 90 euroa ja jos tulet lupakirjakurssille, niin esittelykurssin hinta hyvitetään takaisin kokonaisuudessaan. Ota yhteyttä, järjestämme esittelykursseja tilauksesta.

Ultrakevytlentäjäjäkoulutuksen teoriaosa opiskellaan Suomen Urheiluilmailuopiston verkko-opistossa.
Lue lisää...
 
Lisätietoja:
Veli-Pekka Virta
Puhelin: 045 - 670 1561

Koulutussopimuslomake (peruskoulutus)
Koulutussopimuslomake (muuntokoulutus)

Purjelentokoulutus.  Oppisinko minä lentämään?

 
Lentäjän tärkein vaatimus on aito kiinnostus lentämiseen. Useimmat oppivat ohjaamaan konetta turvallisesti normaalin peruskurssijakson aikana, terveysvaatimukset ovat suunnilleen samat kuin ajokortissa. Peruskurssin teoriaosa opiskellaan Suomen Urheiluilmailuopiston verkko-opistossa.
Purjelennon verkkoteoriakurssi 1/2017 alkaa 6.2.2017.
Lue lisää...
 
 
Teoriaan kuuluu aerodynamiikkaa, ohjausoppia, sääoppia, ilmailumääräyksiä, ym. mielenkiintoista.Aloittaessasi teoriaosan, tiedustele Imatran Ilmailukerhon seuraavaa kurssia. Lento-osan voi aloittaa jo teoriakoulutuksen aikana, ja ennen yksinlentovaihetta tulee hankkia lääketieteellinen kelpoisuustodistus ja käydä tarkastuksessa Ilmailulaitoksen kelpuuttamalla ilmailulääkärillä. Imatraa lähin löytyy Lappeenrannan Mehiläisestä (Mikko Aulamo).

Lento-osa aloitetaan Immolassa toukokuussa kaksipaikkaisella koulukoneella.  Opettajalla ja sinulla on samanlaiset ohjaimet, ja jo muutaman lennon jälkeen viet itse konetta taivalla opettajan neuvoessa takapenkillä.  30 – 40 koululennon ja tarkastuslennon jälkeen alat lentää yksin, ja kun 50 lentoa ja 10 tuntia on täynnä, voit anoa purjelentäjän lupakirjaa.

Purjelentäjä sinusta kastetaan virallisesti Niemilammessa.

Tämän jälkeen alkaa varsinainen purjelennon opettelu: Voit tavoitella pilvenpohjia Immolan lähialueella, ottaa tavoitteeksi ensimmäisen matkalennon Puumalaan ja lopulta 500 km lenkin Saimaan ympäri, tai käydä taitolentokurssin ja oppia lentämään selällään, tai sitten nousta pilvessä mittarien avulla yhä ylemmäs ja surffailla pilvilinnojen keskellä ihan uusissa maisemissa.  Mutta lennätpä missä tahansa niin voit olla varma, että tässä ympäristössä arjen huolet unhoittuu. Valmista purjelentäjästä ei tule koskaan; Olemme tämän puhtaimman lentotaidon opiskelijoita lopun ikämme.

Urheiluilmailuopiston teoriaosa maksaa v. 2017 385 € ja Imatran IK:n lento-osa 1800 €. Suomen ilmailuliiton jäsenet saavat teoriakurssin hinnasta 20 € alennuksen. Lisäksi tulevat lääkärintarkastus ja viranomaismaksut sekä Ilmailuliiton jäsenmaksu, yhteensä noin 400 €. Keskivertopurjelentäjä Imatralla käyttää lentämiseen n. 300 € vuodessa. Edulliset lentohinnat perustuvat kerhotyöhön, jota tekemällä jokainen vaikuttaa omaan lentolaskuunsa.
 
Lisätietoja:
Timo Pankka, GSM 050 3040 345